Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Съставиха 12 акта на бракониери в горите на Североизтока, нито един нарушител в област Добрич

Общо 1357 проверки са извършени на територията на СИДП през изминалата седмица. Съставени са 12 акта по Закона за горите и един по Закона за лова и опазване на дивеча. Разписани са десет констативни протокола. Горските са задържали пет каруци, моторен трион и повече от 11 пр.м³ дърва за огрев, немаркирани и без разрешително за сеч.

Четири каруци, натоварени с шест пространствени кубически метра дърва за огрев са били задържани от служители на ДЛС-Черни Лом през изминалата седмица. Установено е че дървата са незаконно добити в държавните горски територии. На бракониерите са съставени осем акта по Закона за горите.

Още една каруца, моторен трион и кубик дърва са били задържаха и в ДЛС-Шерба. Горските са разписали на нарушителите четири акта и пет констативни протокола. В ДГС-Суворово са установени незаконно добити 2 пр.м³ дърва за огрев. На нарушителите е връчен констативен протокол.

2,2 пр.м³ дърва за огрев са задържали за периода 4.10-11.10.2021г. служители на ДГС-Нови пазар при една от 125 проверки в стопанството. Бракониерите са санкционирани.

От ръководството на СИДП изказват благодармост на всички граждани, които подават сигнали на телефон 112 при бракониерски прояви в горите на Североизтока.

c