Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

51-годишен отглеждал канабис в двор на имот в „Лозята” край Добрич

Мъж на 51 години отглеждал канабис в частен имот, намиращ се във вилна зона „Лозята” край Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 10 октомври, при провеждане на оперативноиздирвателни мероприятия за разкриване на престъпленияq свързани с наркотични вещества, служители на Първо РУ на МВР извършват проверка на имота. В хода на проверката е установена и иззета суха тревна маса с тегло 146 грама, реагираща на канабис. При обход в района е извършена проверка на необитаемо бунгало, където са намерени да се сушат 5 растения от вида на конопа с дължина 180-250 см, в двора пък са намерени 11 растения от същият вид с множество съцветия по тях, всички реагиращи на канабис.

При последвалите процесуално-следствени действия в апартамент в ЖК „Балик“ в Добрич, обитаван от 51-годишния мъж, е установена суха тревна маса с тегло 29,63 грама, реагираща на канабис, електронна везна мелнички и самозалепващи се найлонови пликове.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. По случая е образувано бързо полицейско производство.  Работата по случая продължава по описа на Първо РУ на МВР.

c