Водещи новини Политика

Учител, предприемач и IT специалист сред новите лица на ГЕРБ-Добрич за вота

Учител по физическо възпитание и спорт, IT специалист, предприемач и счетоводител са новите лица в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Добрич за предстоящия вот на 14 ноември 2021 г. Това са 28-годишният Айхан Апти от Балчик, 33-годишният представител на СДС Веселин Николов от Добрич, 42-годишният Стефан Димов от Добричка община и 34-годишният Петър Бончев от Тервел.

Списъкът с всички 12 кандидати за народни представители беше регистриран днес в Районната избирателна комисия от областния координатор Деница Сачева и общинския ръководител Красимир Николов. Двамата отново ще бъдат лидери на отбора на ГЕРБ-СДС, като в него влизат още преподавателите Живко Желязков и Нефизе Кадир, земеделците и икономисти Иван Иванов и Радослав Йорданов, инженер-корабоводителят Ростислав Милков и спортистът и треньор Галин Костадинов.

Според Деница Сачева листата на коалицията е балансирана и с широк обхват. „Продължаваме тенденцията да даваме шанс на нови млади хора с експертиза в тяхната област и добри идеи за развитието на областта и държавата ни. Постарали сме се, както в предходните кампании, да имаме представители на всички населени места, да намерим баланс между младостта и опита, както и между различните професии“, посочи Сачева.

По думите й за ГЕРБ е много важно да спечели предстоящите избори. В следващото Народно събрание новоизбраната парламентарна група на партията ще търси диалог и консенсус по политики и стратегии за излизане от кризите, в които правителствата на Румен Радев въвлякоха държавата – здравна, икономическа, социална, енергийна и ценова.

Ето и цялата листа за предстоящите избори:

1. Деница Евгениева Сачева, социален педагог

2. Красимир Христов Николов, софтуерен специалист

3. Живко Николов Желязков, учител

4. Ростислав Николов Милков, инженер-корабоводител

5. Веселин Николаев Николов, IT специалист

6. Радослав Добрев Йорданов, земеделски производител и икономист

7. Нефизе Джелил Кадир, учител

8. Стефан Иванов Димов, предприемач

9. Иван Димитров Иванов, икономист

10. Петър Стоянов Бончев, счетоводител

11. Айхан Бейсим Апти, учител и треньор

12. Галин Иванов Костадинов, учител и треньор

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.