Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Героите от „Търновската царица“ ще оживеят на сцена в Тервел

Героите от повестта на Емилиян Станев "Търновската царица" ще оживеят на сцена в Тервел на 12 октомври. Постановката на театъра в Разград ще бъде представена утре от 18.00 часа в залата на читалището. Поканата е от Община Тервел.

Произведението е драматизирано от верния на българските класици режисьор Бойко Илиев. Участват Елена Петрова, Яцек Янков, Таня Карбова, Мариела Топалова, Марияна Бранкованова, Николай Сяров и Веселин Борисов. Костюмите са дело на Жанета Иванова, а сценографията – на  Теодор Даскалов.

Поради необходимостта от спазване на мерки за предпазване от коронавирусна инфекция, ще бъде въведен пропускателен режим в зрителната зала на читалището, съобщават от Община Тервел.

На входа на фоайето ще бъде измервана температурата на зрителите, няма да се допускат лица без предпазна маска, служител ще дезинфекцира ръцете на посетителите с дезинфектант. От администрацията молят хората, които имат симптоми на заболяване на горните дихателни пътища, да се въздържат от посещение на спектакъла.

В залата са маркирани местата, на които не може да се сяда, за да се спазва дистанция между хората.

c