Водещи новини - дясно Здраве Общество

Даряват събраните пари за онкоболната Нели от Каварна на други нуждаещи се

Неизразходваната сума, събрана за лечението на онкоболната Нели Маринова от Каварна, която изгуби битката с рака в началото на август, ще бъде разпределена на няколко кампании. Това съобщи в социалната мрежа сестра й Десислава Маринова.

Тя изказва огромни благодарности към всички, които са били редом до Нели. Благодари за подкрепата, който са й оказали през трънливия път, който й е било писано да мине. „Бореше се до последно, но за жалост тая гад я победи! Трудно е, боли, много боли, толкова ми липсва…. Знам, че е на по-добро място, без болка, без мъка!Тя е нашият Ангел, който ще ни закриля от горе!”, написа сестра й.

Десислава обяснява, че желанието на Нели й е било наличната сума, която е останала, да бъде прехвърлена в дарителска сметка на сина й Боби за подвижна протеза. Както вече сме информирали, детето е с увреждане – ражда се без едната ръчичка. След консултация със специалисти става ясно, че поставянето на подвижна протеза няма да стане скоро. За това семейството на Нели решава сумата да бъде разпределена на няколко кампании.

„След посещение в банков клон обаче се оказа, че след смъртта на сестра ми моето пълномощно е невалидно, сметката си е редова и наследник на парите е Боби” – споделя Десислава. Тя обяснява какъв е редът, по който трябва да се мине, за да се прехвърлят средствата към избрани от близките на Нели сметки. Трябва да бъде отворена лична сметка на Боби, парите да се прехвърлят там и Десислава като негов настойник да мине с молби през съда, становище от закрила на детето и тяхно одобрение. Каварненката не знае колко време ще отнеме това.

„Запазете тая доброта, която носите в себе си, продължавайте да раздавате надежда! Бъдете здрави!”, пожелава на всички, помагали на Нели, сестра й Десислава.

Related Posts

  1. Според мен трябва да останат за детето, още повече че и покойната му майка е пожелала това!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.