Водещи новини Култура Общество Развлечение

На яхтеното пристанище в Балчик и в читалище в село в област Добрич младоженци си казаха „Да”

Решенията на младоженците, избрали Обредния дом на Добрич, все по-често завладяват с креативност и нестандартни идеи. Те са продиктувани от мислите, мечтите, от предпочитанията им за едно незабравимо преживяване в техния ден  – сватбата. Това сподели за Про Нюз Добрич директорът на Обредния дом Румена Маринова, към която се обърнахме за информация за най-нестандартните места в област Добрич, където са извършвани бракосъчетания.

Сбъднахме сватбата, такава каквато си я мечтаха младоженци, решили да си кажат заветното „Да” на яхтеното пристанище в Балчик, каза Маринова. По думите й преживяването е било вълнуващо и незабравимо, под звуците на морските вълни и лекия полъх на морския бриз.

Сбъднахме и сватбения ритуал в читалището на село в община Добричка, сподели директорът на Обредния дом. Щастливи младоженци и много гости са споделили този празник.

Осъществени са и сватбени мечти на млади хора на още необичайни места – на тенис корт в Добрич, в разкоша на лична градина в частния дом на младоженците, на открита тераса на покрива на хотел по Черноморието, на къмпинг в комплекс Златни пясъци, разказа Румена Маринова. По думите й все по-често красивият градски парк и алея Романтика завладяват и привличат младоженческите идеи за провеждане на изнесени сватбени ритуали.

Предпочитана е и прохладната, просторна и светла сватбена зала. Тя привлича младите хора с различните кътове за снимки, обособени в нея, с тържествеността си и привързаността към традициите, утвърдени в годините. С много харизма и светъл поглед към щастливо бъдеще  младоженци казали своето „Да“ в изборен ден през тази година. Много емоционален е бил и сватбеният ритуал, проведен от кмета на Добрич в обновената зала на Обредния дом. 

През 2021 година на бракосъчетание за първи път присъстваха и младежите от Социалното предприятие „Чудната градина” в Добрич, каза директорът на Обредния дом. Те изпълнили залата с много енергия и цветни нотки и оставили красиви спомени в историята на дома.

Все повече се практикувало сватбеният ритуал да бъде предаван по различни електронни платформи, при които гостите присъстват дистанционно от друга държава.

По желание на младоженци сбъднахме и сватбен ритуал с фолклорни елементи от стара българска сватба, под съпровода на живо изпълнение на кавал, разказа Маринова. Младоженката, обърната към изгрева на слънцето, казала своето „Да“ на избраника си  – на фона на битова атмосфера в градина на ресторант в крайморски град. Младоженците, кумове и гости, всички били с облекло на фолклорна тематика и показали, че българските традиции са вечни и трябва да бъдат пресъздавани, съхранявани и предавани на поколенията.

Всяка сватба е уникална история на любовта между двама млади. Всеки ритуал, проведен от обредниците ни, съхранява неповторими емоции, топлина и много светлина за бъдещия им съвместен живот, каза в заключение Румена Маринова.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *