Водещи новини Каварна Общество

С кроасани и кафе посрещнаха екипажа на „Vera Su“ в Каварна, всички са здрави

Слизайки на брега в Каварна, всеки от екипажа на кораба „Vera Su“, който от 16 дни е заседнал в района на резервата Яйлата, получи кроасани. Моряците поискали и получили и кафе от термос, научи Про Нюз Добрич.

Лично д-р Хамза Велиев, управител на болницата в Каварна, ги посрещнал на брега. Всички са в много добро здраве. Никой няма никакви оплаквания.

Транспортирани са до общинския хотел „Каварна“, който от две години не работи. За деветчленния екипаж на „Vera Su“, състоящ се от капитан и 8 души екипаж – шестима турци и  трима азери, е пуснато отоплението в хотела. Храненето на моряците е с кетъринг.

Корабът е на същото място, където беше през последните 16 дни, и е укрепен. Има денонощно дежурство на Гранична полиция на брега. А, достъпът до Яйлата е ограничен с постове на полицията.

Корабът е  арестуван за допуснатите нарушенията. Това, че екипажът е слязъл, не променя статута му, коментираха запознати със ситуацията. Плавателният съд продължава да е задържан и по суша е осигурена 24 часова охрана, за да няма посегателство върху него и товара му.

Продължават стъпките съгласно нормативната уредба, като действия по разтоварване на товара ще бъдат предприети, когато времето позволи.

Кадър: БТВ

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *