Бизнес Общество

С 61 000 куб. м. дърва за огрев на доставни цени вече са снабдени домакинствата в областите Добрич, Варна, Шумен и Търговище

 61 000 пространствени кубични метра дърва за огрев са получили към момента подалите заявки до кметовете от областите Шумен, Търговище, Варна и Добрич. От Североизточното държавно дружество информират, че дървата са добити от 18-те стопанства в обхвата на СИДП. Близо 10 000 домакинства вече са осигурени за предстоящата зима. Почти половината от стопанствата са се издължили и са доставили дървата, които са им заявени.

2000 домакинства от област Добрич и близо 1050 домакинства от област Търговище ще се отопляват с дърва през предстоящата зима. В двете области най-много са заявките към ДГС-Търговище – 632 и ДГС-Генерал Тошево, които осигуряват топлото на 822 семейства.

2578 семейства от област Шумен ще се топлят през тази година с дърва предоставени им от горските и ловни стопанствата. Най-много са заявките към ДГС-Шумен, като до момента 900 домакинства са получили 5500 пространствени кубически метра дърва за огрев.

4044 жители на област Варна са получили заявките си, като най-много дърва за огрев за физически лица са добити в ДЛС-Шерба – 6071 кубика за повече от 1000 домакинства.

От СИДП напомнят, че хората, които все още не са подали молби за доставяне на дърва, могат да го направят и сега. От ръководството на дружеството гарантират, че никой няма да остане на студено тази зима и приоритет за предприятието си остава добива на дърва за населението.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *