Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

До 25 октомври в Община Ген. Тошево се подават творбите за конкурса „Земя на пеещите колелета"

До 25 октомври в Община Генерал Тошево очакват творбите от Националния  литературен конкурс „Земя на пеещите колелета", посветен на големия писател и разказвач, певеца на Добруджа  - Йордан Йовков.

Конкурсът има за цел да продължи литературната традиция на Йовковия разказ,  в който действията и персонажите са вдъхновени от хуманизма, трудолюбието на добруджанеца и стремежа към красотата във всички нейни форми и проявления.

Организира от Община Генерал Тошево под патронажа на кмета на общината, с подкрепата на Съюза на българските писатели, Издателство „Захарий Стоянов“, Издателство „Български писател“, ЕТ „Добруджа експорт – Георги Балабанов“ и с медийната подкрепа на  в. „Словото днес“ и сп. „Везни“.

Конкурсът е явен и се провежда през година. Могат да участват автори, навършили 16 години. Участват само произведения, които не са публикувани до момента на приключването на конкурса, включително и в електронен вариант.

Участниците представят творбите си в срок до 25 октомври 2021 година в електронен вариант или на хартиен носител на следните адреси: на е-mail адрес: kultura@toshevo.org или на място в Общината.

Оценяването се осъществява от тричленно жури, включващо изявени литературни   творци, утвърдено със заповед на кмета на община Генерал Тошево за всеки обявен конкурс.

Награден фонд за 2021 г. е 1 500 лева. Присъждат се първа, втора и трета награда, награда за млад автор, поощрителни и специални награди.

Церемонията по награждаването ще се състои  в Генерал Тошево през месец ноември.

c