Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Лазаров: Възможностите на Добруджа 07 са за 6-8 място, но може да поднесем приятна изненада

Преди старта на волейболното първенство Добруджа 07 ще играе в турнир във Варна

Волейболният „Добруджа 07“ продължава подготовката си за новия сезон в Суперлигата. „Всичко върви нормално, преминахме през по-тежкия етап, в който наблягахме на физическата подготовка. Вече влизаме постепенно във волейболен ритъм. Всички момчета са здрави към момента. Изиграхме две контроли с Нефтохимик, които загубихме, но резултатът е без значение, срещите ни дадоха добри насоки накъде да работим“, коментира за Про Нюз Добрич треньорът Лазар Лазаров.

„В контролите с Нефтохимик ние търсихме тактическа игра в защита и противодействие на състезатели с по-добри физически качества от нашите. Мисля, че добре се представихме на сервиз, играхме добре и във фаза контраатака, имаме още работа що се отнася до играта ни на блок“, посочи Лазаров.

Тази седмица тимът ще участва в традиционния турнир във Варна „Черноморски игри“. Мачовете ще се играят на 8, 9 и 10 октомври, а съперници на отбора от Добрич са Черно море (Варна), Черноморец (Бяла) и Дунав (Русе).

За първа година Суперлигата е разделена на две групи от по 8 отбора, заради желанието повече отбори да се включат в елита.

В група „А“ са отборите на Хебър, Монтана, Марек-Юнион Ивкони, Пирин Разлог, Локомотив Пловдив, Славия, Сливнишки герой и Ботев Луковит. В група „Б“ са Нефтохимик, Левски, Дея Спорт, Раковски Севлиево, Берое 2016, Дунав Русе, Добруджа 07 и ЦСКА.

Според Лазаров в нашата група ще има доста по-равностойни мачове.

„Традиционно Хебър и Нефтохимик изпъкват с по-голям финансов ресурс от другите отбори, което е предпоставка да имат доста по-качествени играчи. Тази година ЦСКА също има амбиции, направиха добър отбор. Левски е съчетан от млади перспективни волейболисти и няколко изявени имена и също дават заявка за качествен волейбол, Марек също. Колкото по-добър бюджет има един клуб, това е предпоставка да създаде по-добър отбор“ – така Лазаров коментира конкуренцията в елита тази година.

По думите му Добруджа 07 в момента като реална позиция би трябвало да се около средата на таблицата. „6-8 място – там някъде се намират нашите възможности, но аз съм оптимистично настроен и смятам, че ще покажем добри игри и може да направим приятна изненада. Тази година за нас целта е да направим хубав колектив и да покажем израстване и качествен волейбол“, коментира треньорът.

В първия мач от сезона Добруджа 07 е домакин на ЦСКА, като допълнително ще се уточни дали мачът ще се играе на 22 октомври, или в някой от следващите два дни, най-вероятно без публика.

Новите попълнения в Добруджа 07 този сезон са Златко Кьосев, Николай Манчев, Явор Генов, Александър Кордев, Георги Чалъков и Димитър Василев.

снимка: фейсбук, Волейболен клуб Добруджа 07

c