Водещи новини Общество

Срив на трите основни сайта на гиганта Фейсбук – WhatsApp, Instagram и Facebook

Трите основни сайта – WhatsApp, Instagram и Facebook, собственост на гиганта Фейсбук се сринаха едновременно малко преди 19 ч. българско време (5 PM/CET) съобщават световните информационни медии. Други приложения, като Facebook и Workplace също не функционират.

Потребителите на Facebook виждат единствено съобщение за грешна страница или че приложението не може да бъде заредено, с препратка към помощен център.

Приложенята WhatsApp и Instagram частично работят, но не могат да показват обновено съдържание.

Компанията собственик заяви, че “знае, че някои потребители имат проблеми с достъпа до приложението на Фейсбук” и работи по възстановяване на достъпа. В изявлението не се уточнява какво причинява затрудненията, започнали около 15:45 ч. по Гринуич.
Затрудненият достъп до сайтове и приложения е нормален, макар че това рядко се случва в глобален мащаб, отбелязва АП. Потребители в САЩ и Европа съобщават за затруднения с достъпа.

Компанията все по-често е критикувана заради странните сривове, както и причините за регулярно възникващи проблеми от различно естество, които не е склонна да ги обяснява дори след като бъдат отстранени.

За един такъв пример припомня английския Independent. Когато през 2019 г. Фейсбук претърпя най -големия си срив от години – от компанията счетоха за достатъчно да информират за “задействал се проблем“ по време на „рутинни операции по поддръжката“. В изтекла стенограма, публикувана в The Verge през 2019 г., изпълнителният директор Марк Зукърбърг отбеляза, че подобни прекъсвания са „сериозна работа“. Всеки проблем често може да накара хората да започнат да използват конкуренти вместо това и отбеляза, че може да отнеме „месеци“, за да спечели доверието и да върне хората на платформите на Facebook – ако изобщо успее.

Follow Me:

Related Posts

  1. Application says:

    “ Трите основни сайта – WhatsApp, Instagram и Facebook”, какви САЙТОВЕ ви гонят? Знаете ли значението на тази дума? Колко хора използват WhatsApp, Instagram, Messenger ПРЕЗ САЙТ? Мислете малко с тия глави, не ги ползвайте за украшение

    • Чочосан says:

      Ти мисли малко с главата си и не пиши глупости – дори Skype може да се ползва през сайт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *