Водещи новини - дясно Общество

От 5.10 нова фаза в Преброяване 2021 – откриват допълнителни центрове, ще има и в Добрич

От Националния статистически институт призовават хората, които не са посетени от преброител, да се възползват от предложените два варианта:

  • да отидат в някой от новооткритите преброителни центрове
  • или сами да попълнят преброителната карта и да я изпратят

Подпомагащи центрове за преброяването във всички столични райони започват работа от утре, 5 октомври 2021 година. Допълнителни пунктове ще бъдат открити и в големите градове на страната.

Всеки, който все още не е посетен от преброител и не се е преброил електронно, може да го направи с помощта на експерти в центровете. Там ще попълнят преброителната му карта и ще му обяснят всичко, което го интересува.

„Призоваваме хората да отидат в преброителните пунктове, за да ни помогнат да направим обективна моментна снимка как живее обществото ни“ – заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски. Той допълни, че причината за разкриване на допълнителните центрове, е заради много преброители, отказващи се от предварително поетите ангажименти, основно заради нарастващия риск от COVID-19. Проблемът е най-вече в големите градове, където живее значителна част от населението на страната.

В град Добрич помощен център за имащите нужда от съдействие и все още непреброили се ще бъде разкрит на ул. “Независимост” № 7 (в сградата на бившия Партиен дом – РБ “Дора Габе”) и ще обслужва гражданите на областта, с работно време от 8.30 до 17.00 ч..

Алтернативен начин да се включите в преброяването:

НСИ открива и нов имейл адрес codecensus2021@nsi.bg , на който хората, които  са се преброили електронно, могат да изпратят уникалните преброителни кодове. В писмото си освен кода те трябва да напишат и община, населено място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство. 

При желание, всеки би могъл да издиктува кода си и на телефонните линии на преброяването – *2021 и  (02) 9078 430

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.