Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Екипажът на кораба „Вера СУ“ се страхувал да слезе на брега

Членове на екипажа на заседналия край Яйлата кораб са отказали днес да слязат на брега, за да бъдат разпитани. Това научи Про Нюз Добрич от свои източници на място.

Информацията, с която медията разполага е, че катер на Гранична полиция е достигнал този следобед до плавателния съд, но тримата членове на екипажа, които е трябвало да дадат показания пред съдия в Районния съд в Каварна – капитанът и двама моряци, са отказали да напуснат кораба.

Спешна среща с мисията на Турция у нас заради заседналия кораб край Камен бряг

Едната причина, която са изтъкнали, е, че се страхуват да не бъдат задържани и изпратени в Турция. Другата причина е, че имали неизплатени заплати и по този начин искали да принудят турския корабособственик да им издължи възнагражденията.

Очаква се част от екипажа на кораба „Вера СУ“ да бъде разпитан този следобед пред съдия в Каварна

Днес се очакваше трима души от екипажа да бъдат разпитани пред съдия в Каварна. Окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев каза за Про Нюз Добрич, че това ще бъдат капитанът или помощник-капитанът и двамата моряци, които са били на вахта около часа на произшествието. Бухчев посочи, че това са длъжностните лица, които задължително трябва да дадат показания за инцидента.

c