Водещи новини Генерал Тошево Общество

Фондацията на д-р Врабевски продължава да помага на изгубилите братчето си деца от Кардам

Фондация „Българска памет” с председател д-р Милен Врабевски продължава да помага на децата от село Кардам, които през есента на 2019 година изгубиха братчето си Стефан. Организаторът на кампанията в подкрепа на почерненото семейство Вили Димитрова от Генерал Тошево съобщи, че поредното дарение са два климатика, за да са на топло децата. Тя благодари на екипа на д-р Врабевски, както и на Живко, поел доставката, и на Съби, който монтирал климатиците експресно.

Това е поредният дарителски жест от Фондация „Българска памет” към семейството от село Кардам. В края на септември петте деца, баба им и дядо им бяха зарадвани за пореден път с хранителни продукти.

Припомняме, че 9-годишният Стефан почина след отравяне с химически препарати с гризачи. След трагедията за неговите пет братчета и сестричета се грижат баба им Стоянка и дядо им Живко, тъй като майка им Росица избяга от дома им, а баща им е в затвора. Благодарение на добри хора бяха събрани 6 500 лева, с които бе закупена новата къща.

С финансовата помощ на д-р Врабевски тя бе ремонтирана за 6 500 лева. Сменени са подовите настилки, дограмата, оправени са таваните и стените, така че домът се превърна в уютно място за живеене. Преди това Фондация „Българска памет” заплати разходите по прехвърлянето на семейния имот на името на децата, както и осигури средства за закупуването на дрехи, хранителни продукти и лаптопи за всички тях.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.