Бизнес Водещи новини - дясно Общество Тервел

1,6 милиона лева влага Община Тервел в ремонти на улици в населените места

На 1 600 000 лева с ДДС възлизат средствата, които ще бъдат вложени през настоящия строителен сезон в асфалтови настилки на улици в населените места на Община Тервел, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-кметът Дияна Илиева.

От тях 966 000 лева се предоставят от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР)и чрез постановления на Министерски съвет, а 634 000 лева са осигурени от общинския бюджет.

В град Тервел са реновирани четири улици и алея в парка с обща дължина 1,8 км, като вложените средства са 359 хил. лв. По-голямата част от тях идват от ПРСР – 272 000 лв. без ДДС.

В селата Безмер, Градница, Поп Груево и Зърнево са ремонтирани 4 улици с дължина общо 1,6 км. За тези ремонти са отпуснати над половин милион лева от правителството.

В селата Бонево, Каблешково, Нова Камена и Орляк са рехабилитирани също 4 улици, с дължина 2 километра. Средствата са от бюджета на Общината – 506 хил.лв. без ДДС.

Част от ремонтите продължават и в момента. Не е приключена работата в с. Орляк, с. Градница и с. Нова Камена. „Няма пречка да се справим до края на годината“, посочи Илиева.

На снимката: Ремонтът на улица 11-та в село Зърнево

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.