Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

УСПЕХ: Тежкоатлетът от СК „Джим“ Добрич Теодор Радев – четвърти в света на силов трибой

Републиканският шампион по силов трибой Теодор Радев от СК „Джим“ Добрич се класира четвърти на Световното първенство , което се провежда в шведския град Халмстад.

27-годишният тежкоатлет участва днес в категория 93 килограма, в оспорвана борба за медалите заедно с още 27 състезатели. В дисциплината клек с щанга Радев постигна 270 кг, в повдигане от лег – 195 кг и мъртва тяга – 325 кг. Така с трибой от 790 кг. състезателят от добричкия клуб се нареди четвърти, много близо до медалите.

В категорията световен шампион стана Jonathan Cayco от Вирджинските острови, а сребърен медалист - Gustav Hedlund от Швеция. Бронзов медал спечели българинът Емил Кръстев.

Халмстад е домакин на най-голямото събитие за силов трибой на годината – Световното първенство. В него се включват повече от 600 мъже и жени от цял свят в различните категории. Организаторите очакват големи битки при мъжете до 105 кг и жените до 57 кг и 79 кг.

Преди дни Теодор Радев категорично спечели шампионската титла на републиканското първенство в Хасково и бе определен за най-добър състезател.

c