Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

По над 25 души кандидатстват за едно учителско място в детска градина в Добрич

Има голям наплив на желаещи да работят като  учители в детските градини в Добрич. Това става ясно от свободните работни места, които Общината публикува на сайта си. Видно е, че за едно учителско място кандидатстват по над 25 души.

Най-голям е бил напливът към обявено свободно място в ДГ №23 „Звездица”. За него документи са подали 29 души. Двама от кандидатите не са допуснати до конкурса, тъй като не са представили документ, удостоверяващ професионална квалификация –детски учител.

28 души пък са кандидатствали за едно учителско място в ДГ №18 „Дора Габе”. До събеседване са били допуснати 21 души, останалите били с непълен комплект документи.

За обявено учителско място в ДГ 10 "Слънчице" документи са подали 26 кандидати, от които 21 са били допуснати до събеседване.  Останалите са били с  непълни документи или неотговарящи на посочените в обявлението условия.

През лятото e проведен конкурс за длъжността учител в ДГ №8 „Бодра смяна”. За мястото са кандидатствали сравнително по-малко души – 12. До събеседване са били допуснати петима от тях – един не е представил пълен пакет от документи, а при другите шестима е липсвала  придобита или присъдена професионална квалификация „детски учител“.

Последната обява за свободно работно място за учител е в ДГ №12 „Щурче”. За него документи все още се приемат, крайният срок е 4 октомври.

Информацията в сайта на Общината показва, че има голям интерес и към работата като помощник-възпитател в детските градини. Рекордьор е ДГ №10 „Слънчице”. Там в конкурс, проведен през август, за едно свободно място документи са подали 37 кандидати, като всички са били допуснати до събеседване. За едно място на помощник възпитател в ДГ №23 „Звездица” са кандидатствали 11 души, в ДГ №18 „Дора Габе” – 21 души, в ДГ №17 „Първи юни” – 17 души, в ДГ 23 „Звездица” – 26 души.

c