Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

15-годишен е обвинен за зверска катастрофа с двама загинали младежи в Добрич

Приключило е разследването по образуваното досъдебно производство за трагичния пътен инцидент с двама загинали, станал на 4 септември 2020 година в Добрич, съобщиха от Окръжната прокуратура за Про Нюз Добрич. По делото е повдигнато обвинение на непълнолетния водач на автомобила. Предстои материалите по делото да бъдат предявени на наследниците на пострадалите и на обвиняемия, за да се запознаят с тях. След това предстои изготвяне на обвинителния акт.

14-годишен е шофирал при зверската катастрофа в Добрич с двама загинали младежи (снимки)

Про Нюз Добрич припомня, че жестоката катастрофа стана около 3.30 часа сутринта на бул. „Добруджа“. 14-годишният тогава Руслан К. е карал служебната кола на баща си. В автомобила, който се е движел с висока скорост по булеварда, е имало шестима младежи.

Прокуратурата иска 14-годишният „шофьор“ от Добрич да е под надзора на Детска педагогическа стая

Момчето губи контрол над колата, която преминава през мантинелата и се удря в електрически стълб, който се намира на разделителната ивица. От ударите превозното средство  преодолява и другата успоредна мантинела и се озовава в насрещното платно за движение.

Загинаха 19-годишните М.Й. и Ив. К. Двама от пътниците – 15-годишният Е.Р. и 19-годишният Й.Х., бяха настанени в болница без опасност за живота. Без наранявания по чудо останаха пътникът К.Й. и самият неправоспособен водач Руслан, който не е употребил алкохол.

Прокуратурата образува досъдебно производство за причиняване по непредпазливост смъртта на повече от едно лице, извършено от водач без необходимата правоспособност – престъпление по член 343, ал. 3 от НК.

c