Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Косьо Коларов от BLOODRUSH – финалист в конкурс на Музикалната академия и Huawei

Младият музикант от Добрич Коста Коларов – фронтмен на група BLOODRUSH, е сред десетте финалисти в конкурса на Националната музикална академия „„Проф. Панчо Владигеров“ и Huawei за композитори, стана ясно днес.

“Sounds like You” е музикален проект, с който Академията, компанията – производител на комуникационна техника и радио Classic FM целят да провокират младите хора, които обичат не само да слушат, но и да композират музика, да изразят себе си чрез нея.

Конкурсът e вдъхновен от най-новия TWS (True Wireless Stereo) модел слушалки на Huawei – FreeBuds 4, които възпроизвеждат висококачествен звук с висока резолюция за пълноценно музикално изживяване на притежателя си.

Крайният срок за изпращането на творбите изтече на 22 септември, а първа, втора и трета награда в конкурса ще бъдат оповестени на 1 октомври. Продължителността на представените композиции, без жанрово и стилово ограничение, е между 60 и 120 секунди. Косьо участва със своя инструментална композиция, озаглавена „На Запад към Рая“.

За целите на конкурса е сформирано независимо петчленно жури с председател проф. д-р Кремена Ангелова - декан в НМА “Проф. Панчо Владигеров” и ръководител на специалност “Звукорежисура, звуков и медиен дизайн”. В състава му е и певицата Михаела Филева.

Топ 10 финалистите след първия етап ще се борят и за Специалната награда. Тя ще се определи на база на броя харесвания на композицията в YouTube, където е публикувана. Нейният автор също ще получи Huawei FreeBuds 4.

Чуйте композицията на Косьо Коларов и може да я подкрепите чрез харесване на видеото.

Снимка: Stoyan Grebenarov, Фотокъща Ралица

c