Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Подписан е договорът за обновяване на зала „Нели Божкова” в Добрич

Договорът за  „Обновяване на културна инфраструктура – зала "Нели Божкова" е подписал днес в Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. кметът на Добрич Йордан Йорданов, съобщава той в социалната мрежа. Посочва, че предстои обновяване на залата и съответните прилежащи фоайета, гримьорни, работни и обслужващи помещения.

При изпълнението на проекта ще се осъществят строително-ремонтни работи, внедряване на мерки за енергийна ефективност, подобряване на достъпа за хора с увреждания. Ще бъде закупено обзавеждане, необходимо за провеждане на културните събития.

Огледална зала „Нели Божкова“ е замислена и осъществена като част от архитектурен проект „Драматичен театър „Йордан Йовков“ с автори арх. Рачо Стоянов и арх. София Браникова. Този проект е реализиран в началото на 80-те години на миналия век /1982 г./ и е част от строителната програма, свързана с честването на 1300 години от създаването на българската държава. Сградата е забележителна със своя модерен архитектурен стил, а Огледална зала „Нели Божкова“ и до днес е не само една от най-представителните в страната, но и една от залите с най-добра акустика.

c