Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Автобусните превозвачи в Добрич отложиха протеста си

Автобусните превозвачи отложиха националния си протест, който беше насрочен за днес, съобщи за Про Нюз Добрич Валентин Василев от „Пътнически превози” ЕООД – представител на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Превозваческите фирми в Добрич също бяха готови да протестират символично.

Между Конфедерацията и Министерството на транспорта е постигнато принципно съгласие до края на годината да бъдат предприети действия  за подпомагане на бранша, съобщава Dnes.bg.

Министерството на транспорта е поело ангажимент в рамките на две седмици да бъде създадена работна група, която да действа в посока новата мярка за  автобусните превозвачи.

Председателят на конфедерацията Магдалена Милтенова обясни, че протест ще има на 13 октомври, ако ангажиментът не бъде изпълнен.

Протестът в Добрич трябваше да бъде символичен, с табели на автобусите с надпис „протест“ на фона на националния трикольор.

Основното, за което превозвачите настояват, е възстановяване на мерките 60/40 и компенсациите от 290 лева на служител във вида, в който бяха миналата година, търсене на възможност за грантови схеми, мерки за смекчаване на удара от повишените цени на горивата.

c