Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Представители на асоциацията на хотелите и заведенията в Добрич ще се включат в националния протест в София

Група от около 15 представители на фирми-членове на Регионалната асоциация на хотелиерите и рестораньорите в Добрич са заминали за София, за да вземат участие в планирания за утре национален протест на транспортния и ресторантьорския бизнес, каза за Про Нюз Добрич председателят на Асоциацията  Димитър Димитров.

Протест и шествие ще се проведе в столицата с искания за подкрепа за бизнеса.  „Асоциацията подкрепят протеста, тъй като нашият сектор е свързан с транспорта и също изпитва затруднения поради липсата на механизми за подпомагане на бизнеса“, посочи Димитров.

Ресторантьорите са срещу въведените противоепидемични мерки, те се обявиха и срещу поскъпването на цените на тока за бизнеса. „Скъпият ток ни убива. През януари и февруари ще има заведения, които ще затворят. Искаме яснота и ефективни мерки“, каза Димитров.

Той добави, че 90% от колегите му настояват за по-остри начини на протест – блокиране на улици и булеварди, няколкодневни стачки. Димитров смята, че до такива ще се стигне, ако властите не реагират на исканията.

Припомняме, че близо хиляда представители на ресторантьорския бранш в област Добрич излязоха на протест на 7 септември, с искане да защитят правото си на работа.

c