Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Награди за участниците в Световния ден на ходенето в Добрич на 3.10

Добрич ще се включи в Националната спортна проява „Световен ден на ходенето‘2021“

На 03.10.2021 г., Българската федерация „Спорт за всички“ организира за 29-ти пореден път, Световен ден на ходенето, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Инициативата се реализира чрез „Програма за развитие на спорта за всички“.  Денят на ходенето е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР – 2021-2024“. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/, което цели популяризиране на здравословния начин на живот чрез практикуване на най-леснодостъпната и естествена форма на физическа активност – ходенето.

В град Добрич проявата ще стартира на 03.10.2021 г. в 10.00 ч. и ще приключи в 13.00 ч.  Маршрутът, който ще бъде изминат от всеки, включил се в проявата, до крайния пункт ще бъде избран индивидуално от всеки участник. Домакините от Община град Добрич обявиха три маршрута:

Начален пункт:Краен пункт:
1.Площад „Свобода“  /пред сцената/1.СК „Простор“ /пред зала „Добротица/
2.СК „Простор“   /пред зала „Добротица/2.Площад „Свобода“  /пред сцената/
3. Паметник на деспот Добротица3.СК„Простор“ /пред зала „Добротица“

Всеки участник ще получи  талон от избран начален пункт.  В трите крайни  пункта ще бъдат  поставени кутии, в които ще се пускат талоните за участие в томбола.

В инициативата могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, пол, ниво на физическа подготовка и др.  

Предвидени са една специална награда – велосипед, и множество спортни пособия – топки, въженца за скачане, хилки за тенис, ракети за бадминтон, раници, тениски, както и награди, осигурени от БФСВ.  Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на спечелилите, наградите и мястото за получаването им  ще бъдат обявени на официалния сайт на Община град Добрич в срок до 08.10.2021 г.

От Община град Добрич отправят покана към всички жители и гости на града да се включат в проявата.

Община град Добрич, съвместно с ОП „Спортни имоти“ и доброволци от Младежки център – Добрич уверява, че ще организира спортната проява в Добрич, съобразявайки се с епидемичната обстановка.

c