Водещи новини - дясно Добрич Култура

Известни са предложенията за носители на годишни награди “Добрич”, вижте кои са

По повод 1 ноември – Ден на народните будители, Община град Добрич връчва ежегодно Годишни награди „Добрич“ в областта на културата и науката. Постъпилите предложения за носители на наградите са:

Колективна награда

–  Народно читалище „Добрич – 2017 г.“;

–  Сдружение на художниците „Ателие 13“.

  • Индивидуална награда

– Елена Попова – поет, белетрист, краевед;

– Марина Константинова – поет, белетрист;

– Марияна Георгиева – секретар на Народно читалище „Романо дром – 2002 г.“;

– Севдалина Мавродиева – Нейкова  – хореограф и треньор на СК „Алексия“.

  • Награда за млад творец

– Димитрина Германова – певец, артист, творец

Според Правилника за присъждане на наградите, всеки има право да изрази обществена позиция в писмен вид, като я изпрати на следната електронна поща: dobrich@dobrich.bg  в срок до 15 октомври 2021 г. С мотивите за предложенията, можете да се запознаете на интернет – страницата на Община Добрич – www.dobrich.bg. Предложенията за годишните награди се разглеждат и оценяват от комисия в състав от минимум пет члена, включително председател и секретар. Председател на комисията е заместник-кметът в ресор „Хуманитарни дейности“. Комисията оценява и класира направените предложения, като взема под внимание постъпилите мнения и становищата на гражданите и юридическите лица.

Наградите се връчват на специална церемония по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители, организирана от Община град Добрич. Те  включват диплом и парична сума в размер на: 1500 лв. за колективната награда; 1000 лв. за индивидуалната награда и 1000 лв. – награда за млад творец или учен.

Follow Me:

Related Posts

  1. Един отвращение българин says:

    Що за простотия, да сравниш труда на един хореограф с куп награди със дейността на секретар на ромско-циганско читалище? Пак е свързано с идните избори.Жалка картина, отвращение, срамота за будните българи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *