Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Съпругата на изчезналия в морето Светозар от Добрич търси помощ от президента

Съпругата на изчезналия на 20 септември Светозар Стоянов от Добрич в морето край плаж Болата Ралица Енева днес е изпратила апел до президента и министъра на отбраната. Тя иска да се поднови издирването на 48-годишния мъж, за да може  13-годишният му син отново да прегърне баща си.

Припомняме, че Светозар е в неизвестност от понеделник, когато по обяд влязъл с каяк в морето. Около 21 часа съпругата му подала сигнал, че той не е излязъл. След подадения сигнал е издирван по море и по суша на 20 и 21 септември, но в късния следобед във вторник издирването е било прекратено поради лошото време. На 22 септември то бе възобновено от Военноморските сили по искане на кмета на Каварна Елена Балтаджиева, отправено до областния управител Васил Карапанчев, но без резултат.На 24 септември приятели на изчезналия продължиха да го издирват в района на залива.

Ралица Енева написа във фейсбук:

„Здравейте, приятели, познати и непознати!

Искам да благодаря на всички, които отделиха от времето си, всички, които се отделиха от семействата си, за да се включат в издирването на съпруга ми, който изчезна в морето на 20 септември 2021 година от плаж Болата и до момента няма никаква следа от него.

След изтичането на 72 часа операцията беше прекратена, но аз не мога и не искам да се примиря, нито да се откажа да търся съпруга си. Днес на 26 септември, докато водолази доброволци продължават издирването, аз и моето семейство писахме Апел към Президента на Република България и Министъра на отбраната да дадат разрешение за подновяване на издирвателните действия, защото само така едно 13-годишно момче ще може да прегърне отново баща си у дома!

На всички, които се включиха и на тези, които продължават да се включват и да помагат, искам да кажа, че Вие сте хора с огромни сърца и се прекланям пред вас!

c