Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Даниела Димитрова е представителят на Добрич в новото ръководство на Жени ГЕРБ

Даниела Димитрова е представителят на Добрич в избраното днес ново ръководство на Жени ГЕРБ. На проведеното днес Национално общо събрание на женската организация на партията са направени промени в устава на ЖГЕРБ. Според тях ръководният орган на организацията Националният изпълнителен съвет вече ще има 35 членове. Той ще включва председателя, петимата му заместници, както и по един представител на всяка областна структура.

Събранието се е провело онлайн. Всички областни структури са направили своите номинации за членове на НИС, които са разгледани от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, която на база направените номинации е утвърдила и предложила да се гласува състав на НИС.

Предложението за област Добрич е било за Даниела Димитрова, народен представител 44-ото Народно събрание, завършила Икономически университет - Варна, специалност „Икономика и управление на търговията“, областен координатор на Жени ГЕРБ.

НИС е гласуван анблок, като от 850 делегати, 840 гласуваха „за“, трима „против“ и 7 „въздържал се“.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е съобщил, че ИК е утвърдила предложенията за заместник-председатели на Жени ГЕРБ - Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова, Йоана Йончева-Фильова, Карамфила Гюрова, които са утвърдени от общото събрание. За председател на организацията е избрана Екатерина Йорданова, вицепрезидент на Международната транспортна организация.

c