Водещи новини - дясно Здраве Общество Тервел

11 лекари-специалисти от Добрич работят в Медицинския център в Тервел

В “Медицински център-Тервел” ЕООД работят 11 лекари-специалисти от Добрич. Това става ясно от финансов отчет на лечебното заведение за шестмесечието, който предстои да бъде приет на предстоящото заседание на Общинския съвет на Тервел.

Медиците-специалисти от областния град са кардиолог, психиатър, невролог, хирург, педиатър, акушер-гинеколог, лекари по физикална и рехабилитационна медицина, по образна диагностика, по ушно-носно-гърлени болести, специалист в Клинична лаборатория. Прегледи от тази година започна да извършва един път месечно и уролог – проф. Красимир Нейков – началник Урологична клиника към Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология в София.

От отчета става ясно, че най-посещавани остават услугите на кардиолога, след това на психиатъра.

Повишава се търсенето на услугите в клинично-лабораторната дейност, в нея постоянно се въвеждат допълнителни изследвания, актуални на съвременните подходи при диагностика и лечение. През тази година е закупен и нов автоматичен хематологичен анализатор. Има значителен ръст на извършените клинико-лабораторни изследвания – за шестмесечието те са 13 568 при 20 128 за цялата 2020 година. В тази дейност основният проблем е липсата на кадри, двете лаборантки, които работят в момента, са на над 75-годишна възраст.

Извършените ретгенови изследвания и процедури през м. г. са били 1 660, а през шестмесечието на 2021 година са 794. Във физиотерапевтичната дейност са направени 3 247 процедури за шестте месеца на годината.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *