Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Добрич е домакин на инициативата „Стара хартия за нова книга“

Добрич за първи път е домакин на инициативата „Стара хартия за нова книга“. Тя се провежда днес на площад „Демокрация“. Всяко дете, което доведе възрастен с 5 килограма хартия за рециклиране, получи подарък книжка.

Тази инициатива се провежда за девети път в страната, но в Добрич е за първи път. Тя дава възможност за втори живот на някои от материалите. Например, хартията която тук се предава, отива в съответните производствени центрове, където ще бъде рециклирана и ще й бъде даден втори живот. Така след известно  време тя ще се превърне в нова книжка, нова опаковка или нещо друго, което ще може да бъде използвано, споделиха организаторите на кампанията от „Екопак БЪЛГАРИЯ“. И призоваха всеки да го направи -  не само с хартия, а и с пластмаса, със стъкло, с всеки материал, който може да се рециклира. Защото по този начин помагане на обществото и на природата, за да запазим нашето място по-чисто и по-хубаво за поколенията, които идват след нас.

От книжен център „Гринуич“ осигуриха за всяко дете, което доведе възрастен с 5 килограма хартия за рециклиране, книжка подарък, както и подаръци от партньорите на празника. Освен на постановката „Цирк“, представена от „Театър на приказката – София“, гостите се насладиха на изпълненията на „Капитанов брас бенд“ и талантите от СУ „Св. Климент Охридски“.

Заглавията на щанда с книги са разделени на възрастови групи, така че да се улесни изборът на децата и на техните родители.  

c