Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Зная.бг – новата езикова школа в Добрич е сбъднатата мечта на един млад човек

Зная.бг предлага присъствени и онлайн курсове по английски и немски език за всички възрасти

Зная.бг е новата езикова школа на Добрич. Тя предлага присъствени и онлайн курсове по английски и немски език за всички възрасти. Екипът й посреща с радост както малчугани от детски градини, така и пенсионери, които желаят да научат чужд език, за да могат да бъдат при близките си в чужбина. Разбира се, най-многобройни са учениците и кандидат-студентите. Онова, което отличава Зная.бг е, че там ще се работи в малки групи и с гъвкав график, с опитни преподаватели и постоянна обратна връзка.

Зная.бг всъщност е сбъднатата мечта на един млад човек от Добрич. Любомир Иванов е на 31 години и, за разлика от много свои връстници,  е наясно какво е неговото призвание. Затова е решил да го превърне в бизнес.

Любомир е завършил Хуманитарната гимназия в Добрич. Веднага след дипломирането си заминал за Германия, където учил икономика и спортен мениджмънт. Призванието си открил по време на работата си в детски лагер там. Осъзнал какво удовлетворение му носи работата с деца. И осъзнал, че това да прави децата щастливи, докато учат нови неща, е именно неговото бъдеще.

Върнал се в България, за да бъде предприемач. Така в началото на новата 2021/2022 учебна година факт най-новата езикова школа в Добрич - Зная.бг. А Любомир Иванов не само е неин собственик и управител, но и бъдещ преподавател, защото вече е студент „Немска филология“.

„Реших, че искам да създам продукт, който да удовлетворява самия мен. Вярвам, че езикова школа с модерно преподаване на високо ниво ще допринесе и за развитието на града“, споделя младият мъж. Целта му е Зная.бг да бъде синоним на езиков център с най-добрите учители. Обучението по английски език ще води Павлета Желязкова, а преподавателят по немски език е Марияна Филипова.

„Това, което ме накара да се доверя именно на тези учители, е, че са опитни, но в същото време не отричат модерното. Те самите постоянно се учат и използват съвременните технологии, имат отношение към „новите“ деца, защото не можем да отречем, че децата на 21 век са различни от нашето поколение. Всяко има телефон, набор от информация. Затова реших да се доверя на педагози с опит и желание да въведат новото в чуждоезиковото обучение. Искам да предлагаме чуждоезиково обучение за децата, което да съответства на техните съвременни потребности“, сподели Любомир Иванов.

Езиковата школа Зная.бг е насочена към всички възрасти, без никакви ограничения. Преценка на родителя е дали желае детето му да учи чужд език от малко. Педагозите имат опит и с 5-годишни деца. Предвид проявения вече интерес със сигурност такава възрастова група – за деца от 5 до 7 години, ще има. Ще има и групи за кандидат-студенти, както и за възрастни, тъй като много хора отиват да учат или работят в чужбина.

Ще има подготвителен тест, който да определи нивото на всеки обучаем. Защото, има 10-годишни деца, които от 5 години учат английски език, както и 10-годишни, които сега започват да учат езика. Не е нужно да са заедно, само защото са на една и съща възраст. Гъвкави сме и по отношение на това, че, ако някой, дори записан в началото в една група, прецени, че е напредва с материала или изостава, той ще може да се премести в друга група.

Зная.бг стартира с обучение по немски и английски език. Но вече има запитвания за руски и испански език. Затова Любомир е категоричен, че от следващата учебна година те също ще се преподават в школата.

Езиковата школа Зная.бг ще осигури сертификат за подготовка – както за английски, така и за немски език. Има сключен договор и с Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Има възможност обучението по английски език да е с техните учебници, децата тук ще държат изпити, за да получат сертификат от Cambridge University Press. Крайното решение ще бъде взето на предстоящите срещи между родителите и преподавателите. В края на септември ще е родителската среща за английски език, а в началото на октомври – за немски. Тогава ще се договорят графиците.

Школата предлага и възможност за индивидуално обучение, както и за работа в малки групи от 2-3 души. Макар според специалистите работата в група се препоръчва заради факторите конкуренция и помощ, индивидуалната работа е добра, особено когато става въпрос за интензивно обучение или кандидат-студентски изпити, обяснява Любомир Иванов.

Екипът на езикова школа Зная.бг е готов да сформира толкова групи, колкото са необходими.

Цената на обучението по английски език за деца от 5 до 7 години за 60 часа при 30-минутен учебен час, е 250 лв., за ученици и възрастни обучението включва 100 часа при 40-минутен учебен час и цената е 350 лева. Сертификатната подготовка е между 40 и 100 часа като цената е от 320 до 650 лева. Обучението по немски език ниво А1/А2/В1 за 100 часа по 40 минути е с цена от 600 лева, а за ниво В2/С1 – 120 часа по 40 минути – 800 лева.

Предлага се и разсрочено плащане на 3 вноски.

Езикова школа Зная.бг е разположена в уютна и добра локация в близост до Младежкия дом, на ул. „Райко Даскалов“ 9 а.

c