Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Не е ясно дали водачът на ИТН в Добрич ще е местен или популярно лице от партията

Партия „Има такъв народ“ ще обяви кандидат-депутатската си листа за област Добрич по традиция преди крайния срок 14 октомври. В нея няма да фигурира Дилян Господинов, който днес обяви, че по лични причини не иска да бъде член на следващия Парламент. Депутатът от област Добрич в 45-ото и 46-ото Народно събрание от ИТН няма да се кандидатира, но остава областен координатор на партията.

Дилян Господинов от ИТН няма да е депутат в следващото НС, остава областен координатор в Добрич

„Тепърва ще се реши дали водачът на листата ще бъде местен човек, какъвто бях аз, или разпознаваемо лице от партията. Тепърва ще се правят номинации по местните структури. Би било добре да е местен човек, но дори да е външен, не виждам какво лошо би се случило за областта“, коментира Господинов.

Той се надява ИНТ да затвърди постигнатите в региона резултати и ако може да ги подобри. По думите му целта на партията остава същата - да е първа политическа сила в област Добрич и на национално ниво.

„Би било добре да се сформира стабилно правителство, защото от 6 месеца такова няма и се работи на парче. Избирателят ще реши“, каза политикът.

По повод на направени прогнози за сериозен отлив на гласове от ИТН, той заяви, че социологическите проучвания се опитват да манипулират общественото мнение, но хората вече не са толкова глупави и наивни, за да бъдат манипулирани. „На последните два вота тези проучвания бяха доста далеч от действителността, едва ли сега е изключение. Ние винаги сме били смятани за аутсайдер, подценявани сме били, а в деня на вота всички видяхте какво се случи. Очаквам същата тенденция“, посочи Господинов.

По отношение на новата формация „Продължаваме промяната“ той сподели, че те са млада организация и той още не знае точно какви са техните цели. Дали ИТН и ПП ще взаимодействат в бъдещия Парламент? „В политиката няма невъзможни неща, всичко е въпрос на преговори. Ще търсим подкрепа от всички партии извън статуквото, не е изключено и с тях да преговаряме“, каза Господинов.

ИТН в област Добрич има около 120 членове. Отлив не се забелязва, имало доста нови заявления за членство.

„Сега обаче ги подбираме доста по-внимателно, тъй като всеки иска да членува в първата политическа сила. Доста хора идват да ни поздравят и да кажат, че са с нас. Не съм забелязал отлив. Получих доста въпроси от леко притеснени наши членове и симпатизанти защо не сме успели да сформираме кабинет. Но ние - партиите на протеста, имахме 112 представители и нямаше как да направим коалиция. Предложихме правителство, но не получихме никаква подкрепа. Да, отиваме на трети избори, но нямаше как да изневерим на принципите си, не искаме да сме във властта на всяка цена и да получим парче от баницата. Затова смятам, че хората ще оценят нашата искреност и последователност и ще ни подкрепят отново“, коментира Господинов. 

c