Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Дилян Господинов от ИТН няма да е депутат в следващото НС, остава областен координатор в Добрич

Депутатът от област Добрич в 45-ото и 46-ото Народно събрание от „Има такъв народ“ Дилян Господинов няма да се кандидатира отново и няма да фигурира в листата на партията в областта за вота на 14 ноември. За това свое решение той изтъкна лични причини. Остава твърдо обаче областен координатор на ИТН. Това обяви политикът на брифинг в Добрич една седмица след края на работата на последния Парламент.

Господинов посочи, че мотивите за решението му са лични. „Имам професионални ангажименти, които ме задържат в Добрич. Трудно ми е да ги съвместявам с длъжността народен представител. Затова, след като внимателно обмислих нещата, стигнах до решение да не бъда водач на листата“, заяви Господинов.

Той изтъкна, че персонално срещу него не е имало атаки, както в НС, така и извън него. По думите му, идеята да се откаже назрявала още докато е бил депутат. „Постоянните пътувания доста ме натоварваха. Който ме познава, знае, че в Добрич развивам бизнес и в един момент се получи така, че аз работя 7 дни в седмицата и нямам време за семейството и бизнеса си. Трябваше да избера. Да, знаех, че нещата стоят така и преди да се кандидатирам, но аз тогава не съм бил политик. Реших да приема предизвикателството, защото исках да бъда полезен. Работата в НС изисква 100% отдаденост. Отначало смятах, че мога да съчетавам двете неща, но се оказа по-трудно, отколкото си мислех. Затова реших да не подвеждам хората и да се откажа навреме“, сподели Дилян Господинов.  

Той увери, че ще работи още по-мотивирано за следващите избори. 

c