Балчик Водещи новини - дясно Култура

5 години творческо вдъхновение, приятелство и още нещо… в Балчик

Вече 5 години изкуството и любовта към него събира художници от цялата страна на ежегодни пленери. Ако в началото ги е обединявало само рисуването и необходимостта да общуват и да се учат един от друг, то сега причината е много  по-дълбока, истинска и е извън професионалната им обвързаност. Събира ги приятелство, любов и необходимост да споделяш не само творческия, а и личния си живот с близки до сърцето си хора.

Така е и тази година, когато художниците Диана Тошева, Флора Начева, Лидия Кирева, Лиляна Русева, Симеон Кръстев, Анета Стоянова, Мария Маркова и Александър Стоянов се събраха на Националния пленер „Ние и морето” с любезното съдействие на балчишкия хотел „Хелиос”, който бе техен домакин.  Събитието бе организирано от балчишката художничка Флора Начева и няколко дни художниците твориха и пресъздаваха красотата на морето върху картините си. Наред с рисуването, домакините на пленера и Община Балчик, осигуриха на участниците условия за творчество, разходки и забавления. Кулминацията на събитието беше на 22 септември, когато всички платна бяха подредени в изложба в двора на хотела, посетена от балчиклии и гости на града.

Така една среща преди 5 години поставя началото на много успешни общи начинания, благотворителни инициативи и срещи между приятели, които си помагат не само професионално, а и чисто човешки, както се е случило преди време, когато това приятелство е спасило човешки живот. Това трябва да прави изкуството с хората – да ги събира, да ги кара да се обичат, да стават по-добри, да загърбват желанието за съперничество в името на любовта и да създава приятелства за цял живот.  

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *