Общество

С по 5 тона дърва за огрев са вече над 1600 домакинства в област Добрич, за под 100 лв/т

За 1637 физически лица, живеещи на територията на област Добрич, вече са изпълнени доставките от заявени количества дърва за огрев през зимния период. От Североизточното държавно предприятие /СИДП/ уточниха, че до момента са доставени 11 304 кубически метра дърва за огрев.

Общо над 48 000 пространствени кубични метра дърва за огрев са получили към момента физически лица от Североизточна България, след направени заявки към кметствата по места. 7554 домакинства вече са получили исканите количества.

1929 семейства от област Шумен са получили 11 475 пространствени кубични метра дърва за огрев, от Търговище 919 домакинства са се сдобили със 7 002 кубика, За поредна година най-много са заявените количества за област Варна  18 252 кубика, за 3069 домакинства.

Стопанствата от Североизтока разполагат и с над 2000 пространствени кубически метра дърва за огрев на временен или централен склад и могат да доставят на всички желаещи, които са избрали да се отопляват с дърва през зимата.

От СИДП напомнят, че цените на дървата за огрев не се различават от миналогодишните. За разлика от борсовите ценови нива, държавното предприятие ги доставя на цени между 46 и 49 лева (цена на временен склад, без включен транспорт и товарене), за различните стопанства в обхвата на дружеството.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *