Бизнес Добричка Общество

95 603 лева са постъпили в Община Добричка от ползване на полски пътища за стопанска година

95 306.79 лева са постъпилите средства от ползване на полските пътища в община Добричка през стопанската 2020-2021 година. Неплатените суми към 31 август са 1 035.75 лева. Това става ясно от докладна записка на кмета Соня Георгиева за реализираните приходи от отдаване под наем на полските пътища, общинска собственост, в масивите, както и предприетите мерки срещу неправомерното им ползване през стопанската 2020-2021 година, която ще бъде внесена на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/ на 29 септември. Полските пътища на територията на общината са общо 22 784.069 декара.

В докладната се посочва, че през периода не са постъпвали сигнали за неправомерно ползване на полски пътища. Не са установени нарушения при извършените проверки в землищата на селата в община Добричка.

На заседанието на ОбС кметът ще внесе годишен отчет за изпълнението на бюджета на Общината, изпълнение по сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг за 2020 година. Съветниците ще вземат решение дали да бъде формирана самостоятелна паралелка в 8 клас с брой ученици по-малко от 10 в ОбУ “Добри Войников” в с. Победа за настоящата учебна година. Очаква се да бъде актуализирана Годишната програма за управление и разпореждане с общинската собственост в селата Божурово и Победа. Ще бъде предложено сключването на договори за ползване на имоти-полски пътища за стопанската 2021-2022 година.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *