Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Хеликоптерът не откри следа от изчезналия мъж от Добрич, прекратиха издирването

Операцията по издирването на 48-годишния добричлия Светозар Стоянов е прекратена, след като хеликоптер на Военно-морски сили е облетял широк периметър, където се предполага, че би могъл да бъде завлечен плавателния съд, с който мъжът е излязъл в морето в понеделник.

След като не е установена никаква следа, издирването е прекратено, научи Про Нюз Добрич.

Припомняме, че  трети ден е в неизвестност 48-годишният Светозар Стоянов от Добрич, след като в понеделник по обяд влязъл с каяк в морето край Болата. Около 21 часа съпругата му подала сигнал, че той не е излязъл. След подадения сигнал е издирван по море и по суша на 20 и 21 септември, но в късния следобед вчера издирването е било прекратено поради лошото време. Днес то бе възобновено по искане на кмета на Каварна Елена Балтаджиева след проведено заседание на Общинския щаб за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия.

То бе отправено до областния управител на Добрич Васил Карапанчев като последна мярка за издирване да се поиска помощ от Военно-морските сили. Така с включването на търсене по въздух от военен хеликоптер акцията по издирването на 48-годишния мъж от Добрич беше възобновена. След безрезултатния обход по въздух обаче издирването е прекратено, като са изчерпани всички възможности

c