Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Общинският съвет на Добрич ще гласува за проектирането на нов градски център

Общинският съвет на Добрич ще проведе днес 25-ото си заседание. Съветниците ще гласуват предложението почетни граждани на Добрич да станат олимпийската шампионка Стойка Кръстева и нейният първи треньор Стефан Петков.

Ще бъде разгледана актуализация на бюджета на Общината за 2021 година. Сумата е около 9 300 лева и основно включва част от собственото финансиране на проекта за ремонт на зала „Добрич“.

ОбС Добрич трябва да одобри годишен отчет за 2020 г. на Кмета на Община град Добрич, за изпълнение на Плана за действие за общинските концесии за периода 2018 – 2020 г. и на концесионните договори.

Прекратяване на договора за предоставяне на концесия върху имот, публична общинска собственост - СК „Русалка” с концесионер „Би Ей Тур” ООД, е друга точка от дневния ред.

Местният парламент ще гласува създаване на Комисия за изработване на техническо задание за проектиране на нов градски център с обществени функции и пешеходни пространства.

Формирането на паралелки в ОУ „Йордан Йовков“ и в ОУ „Христо Смирненски” с по-малък брой ученици от минималния норматив също ще бъде обсъдено на заседанието.

Общинските съветници ще гласуват откриване на процедури за провеждането на конкурси за избор на управители на Диагностично-консултативен център II и Центъра за психично здраве „Д-р Петър Станчев” в Добрич.

На сесията трябва да бъдат приети писмените отчети на общинските дружества за първото полугодие на 2021 г. 

c