Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Заседналият край Каварна кораб е натоварен с 3000 тона торове на гранули

Изясняват се причините за засядането на товарния кораб край бреговете на местността Яйлата до каварненското село Камен бряг. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Апелативната прокуратура във Варна. Екипажът на кораба е съставен от грузинци и турци и плава под панамски флаг.

Сигналът за инцидента е получен след 04.00 часа тази сутрин, уточни за медията Окръжният прокурор Радослав Бухчев. Корабът се охранява от Гранична полиция, следи се екипажът да не напуска кораб. Самото плавателно средство е така заседнало, че не е достъпно за катери. Водолази ще огледат подводната част на кораба, за да се установи целостта на корпуса му. Евентуално след това, когато бъде изведен на безопасно място, от Гранична полиция ще извършат проверка на товара.

Информацията е, че корабът превозва 3000 тона торове на гранули. Пътувал е за Пристанище Варна.

По-рано днес от Апелативната прокуратура съобщиха, че разследването е възложено на добричкия Окръжен следствен отдел. Корабът плава под панамски флаг и превозва торове. Няма пострадали членове на екипажа му. Няма разлив на гориво или други вещества във връзка с инцидента.

На място се извършва оглед от следовател. Целта му е да се установи има ли данни за извършено престъпление против транспорта

c