Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Семейството на починал от тумор млад мъж дари средства за онкоболната Детелина от Каварна

Сума, част от средствата, събирани за починалия от тежко заболяване 28-годишен Радослав Росенов Георгиев от Търговище, дари семейството му на онкоболната Детелина Атанасова от Каварна. В социалната мрежа организаторите на кампанията за набиране на средства за лечението на жената съобщават, че близките на Радо са станали съпричастни и са превели 1 000 по сметката на Детелина. „Благодарим ви, мило семейство, за оказаната помощ и подкрепа”, написаха те.

Радослав Росенов страдаше от тумор на мозъка. В негова подкрепа от ноември 2019 година се провеждаше благотворителна кампания „Да върнем радостта на Радо”. След операции, химиотерапии и лъчетерапии младият мъж изгуби битката с болестта  на 27 април т. г. На 5 май близките му съобщиха, че закриват кампанията. Те обявиха, че набраните средства по дарителската му сметка, които не са изразходвани за лечението му, ще бъдат прехвърлени на други спешни кампании. По повод 1 юни средства бяха преведени на шест нуждаещите се деца, наскоро освен Детелина бе подпомогната и млада жена от Варна.

Припомняме, че след поставена диагноза рак на лимфната система ХЛ – Хочкинов лимфон,  Детелина Атанасова провежда скъпо лечение в клиника в Турция. Вече започна химиотерапията, предстоят й лъчетерапия и трансплантация на костен мозък. Необходимата сума от 180 000 лв. обаче е непосилна за нейното семейство.

Желаещите да направят дарение могат да преведат средствата по следната банкова сметка:

Postbank

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG85 BPBI 7938 4062 0403 01

Титуляр: Детелина Върбинова Атанасова,

PayPal: didka0608@gmail.com.

c