Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Искат 8 маломерни паралелки в две училища в Добрич

Формиране на паралелки в ОУ „Йордан Йовков“ и в ОУ „Христо Смирненски” в Добрич с по-малък брой ученици от минималния норматив ще разгледа на утрешното си заседание Общинският съвет. За предложенията има положително становище на РУО Добрич.

Директорът на ОУ „Йордан Йовков“ предлага през учебната 2021/2022 година да бъде разрешено да се формира паралелка във втори клас с 14 ученика, в трети клас с 15 ученика и в 12-и клас – професионална паралелка с 12 ученика.

Училището разполага с необходимата материално-техническа база и учители, а паралелките са единствени в и няма възможност за сливането им с други, посочват от учебното заведение. Освен това средствата за обезпечаване на учебния процес са осигурени в рамките на утвърдения бюджет на училището и допълнителни средства не са необходими, се посочва в предложението.

Директорът на ОУ „Христо Смирненски“ е поискал да се формират паралелки в IV ”б” клас с 13 ученика, в V ”а” клас с 16 ученика, в V „б” клас с 14 ученика, в VI ”б” клас с 14 ученика и в VII „б”клас със 17 ученика.

Училищното ръководство посочва, че средствата за обезпечаване на учебния процес са осигурени в рамките на утвърдения бюджет на училището и допълнителни средства няма да са необходими.

c