Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Базирани в Турция компании са собственици на заседналия край Каварна кораб

Заседналият край брега на местността Яйлата до каварненското село Камен бряг товарен кораб VERA SU e плавал от Украйна към Варна, съобщава специализираният сайт Maritime.bg. Корабът е построен през 1989 година. Плавателният съд има товароподемност 3 217 т., дължина 89 метра и широчина 12,5 метра, гази 4,7 м.

Справка на Maritime.bg в системата Equasis сочи, че корабът е собственост и се мениджира от базирани в Турция компании.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, заседналият край Каварна кораб е натоварен с 3000 тона торове на гранули. Екипажът на кораба е съставен от грузинци и турци и плава под панамски флаг.

Изясняват се причините за засядането на товарния кораб, съобщиха за Про Нюз Добрич от Апелативната прокуратура във Варна.

Сигналът за инцидента е получен след 04.00 часа тази сутрин, уточни за медията Окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Корабът се охранява от Гранична полиция, следи се екипажът да не напуска кораб. Самото плавателно средство е така заседнало, че не е достъпно за катери. Водолази ще огледат подводната част на кораба, за да се установи целостта на корпуса му. Евентуално след това, когато бъде изведен на безопасно място, от Гранична полиция ще извършат проверка на товара.

Няма пострадали членове на екипажа на плавателния съд. Няма разлив на гориво или други вещества във връзка с инцидента.

На място се извършва оглед от следовател. Целта му е да се установи има ли данни за извършено престъпление против транспорта. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *