Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Днес и утре Албена е домакин на Общото събрание на НСОРБ

Днес и утре в курорта Албена ще се състои XXXIV Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Програмата на събитието включва Икономически форум, дискусия по проблемите на децентрализацията и Форум за зелени политики, който е част от Конференцията за бъдещето на Европа.

Събитието ще се проведе в зала „Перуника“, при спазване на всички изисквания, съгласно заповедта на здравния министър. Преди  допускането в залата на всички участници, организатори и помощен персонал ще бъде извършван контрол на здравния статус.

Във форума ще участват кметове, председатели на общински съвети, ключови експерти в общините. Заедно с представители на законодателната и изпълнителната власт, с дипломати ще бъдат дискутирани успешни партньорства за развитие и инвестиции, състоянието и перспективите на финансовата децентрализация в България, зелени решения и иновации за обновяване на средата и други актуални теми.
Ще бъде открито и изложение на фирми, чиято дейност е свързана с функциите и работата на общините. В рамките на форума ще се проведе и общото събрание на НСОРБ, което ще обсъди програма за дейността на сдружението за периода 2021-2022 година.

На 20 септември ще бъдат връчени Годишните награди на НСОРБ за 2021 г.

Пълната програма на събитието можете да видите в прикачения файл.

c