Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

30 грации от СК „Алексия“-Добрич с 30 златни медала от Държавната Гимнастрада

С разгромяващ конкуренцията резултат се завърна от Държавната Гимнастрада в София спортен клуб „Алексия“ – Добрич. Той участва с четири ансамбъла с общо 30 деца във възрастовите групи 4-6; 7-10; 10-14 и 14-18 години.

Домакин на състезанието е БФХГ, Мариета Дукова – председател на Комисията по Масов спорт при БФХГ, както и Биляна Проданова – председател на клуб по художествена гимнастика “Биляна” и треньор и в клуб ЦСКА. Участие в Гимнастрадата ще вземат 1200 състезателки от 35 клуба в цялата страна.

Всяко дете се прибира със златен медал, но по-важното е, че бяха безупречни, сподели за Про Нюз Добрич президентът на клуба Севдалина Мавродиева-Нейкова. Медалите са резултат от неуморната им работа, включително и през лятната ваканция, когато грациите на „Алексия“ – от 4- до 18-годишните са имали по 5 до 10 тренировки на седмица. Скоро момичетата са се завърнали и от лагер, където са имали триразови тренировки. Всичко това даде страхотен резултат, сподели Мавродиева. По думите й днешното състезание всъщност е предпоследната стълбичка към така очакваното Държавно първенство по естетическа гимнастика , което трябва да се проведе на 6 и 7 ноември, отново в София. Там вземат участие само елитни ансамбли, а правилниците са изключително сложни.

Там талантливите състезателки от Добрич отново ще имат възможност да докажат класата си.

c