Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Само слухове, без сигнали за търговия с фалшиви сертификати за ваксина в Добрич

Въпреки слуховете, че бизнесът с фалшиви сертификати за ваксини процъфтява, в институциите в Добрич няма подадени сигнали, установи проверка на Про Нюз Добрич.

Според слуховете преди няколко месеца издаването на менте паспорт за имунизация срещу COVID-19 е струвало 500 лв. Сега обаче документът можел да се намери и за стотачка.

Преди време  „Телеграф“ дори се натъкна на такава оферта в един от големите сайтове за продажба на нови и употребявани стоки.

Про Нюз Добрич се обърна към компетентните органи с въпроса постъпвали ли са при тях сигнали или жалби за продажба на сертификати за ваксиниране. На този етап не са постъпвали, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова. На мен не ми е известно, сподели директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Явор Колев.

„Мисля, че това са слухове. Продажбата на сертификати е престъпление”, каза председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Добрич д-р Стелиян Щерев. Той допълни, че не знае за такива случаи.

В прокуратурата не са постъпвали такива сигнали, сподели окръжният прокурор Радослав Бухчев.

c