Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Шофьорът с джипа на плажа в Кранево три пъти е съден за каране пиян

Мъжът, който мина с джип по плажа в Кранево сред плажуващите и стигна до морето, е наказван 14 пъти с наказателни постановления и 11 глоби по фиш. Осъждан е 3 пъти за шофиране след употреба на алкохол, сочат данните на МВР, съобщава NOVA, като цитира началника на Пътна полиция-КАТ в Добрич Жулиян Минев.

А от прокуратурата в Балчик съобщиха, че по всяка вероятност на мъжа ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство с изключителна дързост и цинизъм при управление на МПС. Тепърва предстоят разпити на свидетели и разглеждане на материалите по случая.

Припомняме, че свидетелка, която е била на плажа, заедно с детето си, разказа пред NOVA, че джипът изведнъж се озовал на плажа, като преди това  се блъснал в други автомобили, счупил е и саксия на заведение. Джипът спрял преди водата. Шофьорът помолил една жена да махне играчките на децата си, защото са на пътя му към водата. Тя отказала, след което той слязъл от колата, при което станало ясно, че е пиян. “Разбута играчките, качи се в джипа и замина през водата. Доста бързо караше. Имаше дечица, които бяха на плажната ивица, играеха си, правеха замъци“, разказва майката. Така джипът минал по целия плаж.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи пияният мъж не е от село Кранево и не е директор на училище, макар да се е представял за такъв, обясни кметът на курортното селище Румен Николов. По думите му мъжът живее в село Осеново, община Аксаково, и именно на неговата територия се е разиграл инцидентът в събота. Работел като учител в Търговище. Бил наемател на база „Мура“ в Кранево. Водачът е 58-годишен мъж от Търговище. По информация на NOVA полицията го открива в непосредствена близост до бунгалата в селото няколко часа след случилото се.

„Шофьорът е с отнето свидетелство за управление. Съответно при извършената допълнителна проверка се установява, че същият преди да влезе по плажната ивица е направил ПТП, като се е ударил в саксия, служеща за преградно съоръжение”, заяви  пред Про Нюз Добрич Жулиян Минев, началник сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР – Добрич.

c