Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Проект на „Чудната градина” в Добрич – един от тримата победители в състезание на Пощенска банка

Поредният си проект спечели Социално предприятие „Чудната градина” към Фондация „Свети Николай Чудотворец” в Добрич. Този път неговият проект „Чиста вода” е един от тримата победители в състезание на Пощенска банка.

От Медийния център на финансовата институция съобщават, че иновативната дигитална платформа на банката “Вселена от възможности“ е създадена по случай 30-годишния й юбилей, за да насърчи интересни идеи, свързани със социално предприемачество в полза на обществото. 30 от общо 238 проекта с потенциал в ключовите области “Дигитални иновации“, “Образование“ и “Зелени проекти“ са достигнали до финалния етап на състезанието, а в началото на септември след решителния вот на авторитетно жури са избрани тримата победители – по един проект във всяка от тях. Стойността на финансовата подкрепа, която получава всеки победител, е 10 000 лв. Авторът се ангажира със срок за реализиране на проекта си в рамките на 6 месеца от датата на получаване на финансирането. Победителите бяха наградени на 14 септември по време на специално събитие в Университетската ботаническа градина в София.

Проектът на „Чудната градина”, в която работят хора с увреждания, спечели първо място в категорията “Зелени проекти“. Целта му е да осигури собствен водоизточник чрез дълбочинен сондаж на чиста вода за градината, в която се отглеждат цветя и зеленчуци.

„Чудната градина” ще стане три пъти по-голяма – сподели председателят на Фондация „Свети Николай Чудотворец” Мария Методиева. - Със собствен водоизточник на чиста вода, нов трактор и най-работливите и почтени хора кой ще ни се опре? 22 души с мен и д-р Ефраимов-  екип, който не бих заменила за нищо и никой”.

c