Генерал Тошево Култура Образование Общество

Връчиха Националната диплома на отличника на Випуск’21 Петър Желев от Ген. Тошево

Отличникът на Випуск’21 на СУ „Никола Й. Вапцаров” в Генерал Тошево Петър Желев получи днес своята Национална диплома за отличен успех, съобщават от Общината. Това стана по време на тържеството по повод откриването на новата учебна година в училището. Изключително престижната награда бе връчена от началника на Регионалното управление по образованието Светлана Василева.

Както Про Нюз Добрич писа Петър Желев е единственият в област Добрич, който получи Национална диплома за отличен успех. С такава бяха удостоени общо 29 дванадесетокласници от 20 училища в страната. Те са завършили с пълни шестици по всички учебни предмети. Показали са също постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Младежът от Генерал Тошево завърши учебната година с успех 6.00. От 5 клас до момента само веднъж е имал успех 5.90, през другите години е бил пълен отличник. На матурите – по Български език и литература и по География, имаше две пълни шестици.

Петър Желев беше награден и от Община Генерал Тошево. Кметът Валентин Димитров му връчи специален плакет за принос към развитието на Общината и му пожела много бъдещи лични и професионални успехи.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *