Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Добрич решиха да боядисват пешеходни пътеки до училища в първия учебен ден

В Добрич решиха да разчертават пешеходни пътеки до училища именно в първия учебен ден и това предизвика сериозни задръствания днес. Особено в района на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“, видя репортер на Про Нюз Добрич. По обяд беше разчертана пешеходната пътека на половината част от улицата и оградена от конуси, а колите в двете посоки трябваше дълго да чакат, за да могат да преминат.

Отново днес, след края на тържеството по откриване на учебната година, беше положена хоризонтална маркировка на половината улица до основно училище „Хан Аспарух“.

С австрийска боя и италианска машина ще правят новата пътна маркировка в Добрич

Само ще припомним, че още на 17 юни от общинското предприятие „Комуналстрой“ се похвалиха, че тази година са си поставили амбициозната задача да се извърши цялостно разчертаване на града. Закупена е нова боя, австрийска, която е по-качествена и трайна. Полагането е машинно, а процесът е разделен на три етапа.

Лъкатушеща маркировка в Добрич развесели потребители в мрежата

Тогава, преди три месеца, управителят на дружеството Борислав Борисов обяви пред Областната комисия по безопасност на движението, че: „В момента приключва първият – изцяло обновяване на съществуващите пешеходни пътеки“.

Не е ясно дали новата боя на обновените преди три месеца пешеходни пътеки вече се е изтрила или те не са били боядисани. Факт от днес, 15 септември 2021 г., е, че пред няколко учебни заведения се появиха половини пешеходни пътеки, а пред други те продължаваха да липсват.

Снимка: Про Нюз Добрич

c