Водещи новини - дясно Общество Туризъм

Спасител намери в морето край Албена изгубен от румънски туристи платинен пръстен

Изгубен в морето край Албена от румънски туристи платинен пръстен бе намерен от старши спасител на „Бялата лагуна” Веселин Стоев. Благодарение на специалната техника, която той използвал, гостите от северната ни съседка отново се радват на бижуто.

Румънците били настанени в хотел „Парадайс Блу” в Албена, разказа за Про Нюз Добрич Стоев. Те изгубили пръстена в морето, недалече от брега, в зоната на девети пост. В продължение на четири дни усилено го търсили, но безуспешно. Когато си тръгвали от курорта оставили свои координати на спасителите и на рецепцията в хотела – с надеждата ако пръстенът се намери да им се обадят и да им бъде върнат.

На Веселин Стоев с молба за съдействие за намиране на бижуто му се обадил негов колега от Албена. Старши спасителят на „Бялата лагуна” се подготвил и отишъл на мястото, където е изгубен пръстенът, около 6 часа тази сутрин. С помощта на метал-детектор за подводно търсене успял да го намери за десетина минути.

Пръстенът от платина бил 7.2 грама. На външен вид не изглеждал нищо особено, но от вътрешната страна имало надпис и някакви цифри, вероятно дати. „Явно за румънците пръстенът има някаква сантиментална стойност при положение, че са го търсили четири дни”, предполага Стоев. От Албена се обадили на туристите от Румъния, които след пет часа пристигнали в комплекса и си взели бижуто.

Веселин Стоев е от Враца. Като спасител работи от 17-годишен, от 1975 година. На Албена е бил няколко сезона – от 1979 до 1986 година, упражнявал е професията и в Златни пясъци и Камчия.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *