Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

С трепет и вълнение 104 осмокласници прекрачиха училищния праг на ЕГ „Гео Милев” в Добрич

104 осмокласници прекрачиха днес за първи път прага на новото си училище – Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич. Те ще се обучават в четири профила: Немски език + Английски език, Немски език + Руски език, Английски език + Немски език и Английски език + Френски език.

Тържеството по повод първия учебен ден в Езикова гимназия започна с посрещане на знамето на училището и издигане на флаговете на България и Европейския съюз. Гости на празника бяха Генади Ганчев – председател на Училищното настоятелство и бившият директор на гимназията Милена Иванова. Получени са поздравителни адреси от кмета на Добрич Йордан Йорданов, от началника на Районното управление на образованието Светлана Василева, от Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”-Варна, от Военно окръжие-Добрич.

„За всички нас 15 септември е ново начало. И като всяко ново нещо поставя пред нас безброй неизвестни. Може би за това вълнението на всички днес е много голямо. Но пък всяко ново начало е съпроводено от много надежди, мечти, набелязани нови посоки и стремежи, силен емоционален заряд”, каза в приветствието си директорът на ЕГ „Гео Милев” Миглена Василева. Тя поздрави осмокласниците, че са избрали гимназията и ги увери, че щом са изминали успешно пътя до тук, несъмнено ще успеят да надградят своите знания и гордо да се наредят сред всички Геомилевци, оставили трайна следа в живота на Добрич. Василева призова родителите да споделят емоциите на децата си, да насърчават всеки техен, дори и малък, напредък. Да поощряват любопитството им, да празнуват успехите им, да бъдат тяхна опора когато пред пътя им се изправят трудности. „Скъпи учители, поклон пред вашия неуморен труд и лишения в името на това да напътстване с безценни съвети, да вдъхновявате нашите ученици и да ги водите не само по пътя на знанието, но и по пътя на живота”, каза Василева. Тя пожела учебната 2021/ 2022 година да бъде здрава и успешна.

Поздрав към осмокласниците отправи Иван Друмев от 12 б клас. Той ги увери, че в гимназията ще срещнат много нови приятели и учители, които ще разкрият пред тях широките хоризонти на знанието. От името на новите ученици на гимназията говори Алекс Матеев – осмокласникът, приет в ЕГ „Гео Милев” с най-висок бал. „Колкото и трудна година да ни чака ученическото усърдие и учителският професионализъм ще са гаранцията ни за успех – каза момчето. – Ние влизаме в Езикова гимназия в годината, когато тя ще чества половин вековен юбилей. Ще ми се да вярвам, че и нашият випуск ще допринесе за успехите й”.

Музикален поздрав към присъстващите на тържеството отправиха гимназистите Димитрина Германова и Росен Петров. Осмокласниците бяха посрещнати в ЕГ „Гео Милев” от учениците от 9 клас с хляб и сол.

c