Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С модерна база и 1018 ученици СУ „Св. Кл. Охридски“ в Добрич откри учебната година

Музика, цветя и много усмивки съпътстваха откриването на новата учебна 2021/2022 година в училището по изкуства „Св. Климент Охридски“ в Добрич днес.

Специално тържество беше организирано за над 100 деца, които за първи път прекрачват училищния праг. Днес учебното заведение посрещна една подготвителна група с 20 деца, както и четири паралелки първокласници с общо 86 деца. Те са профилирани, като две от паралелките са музикални, една „Хореография“ и една „Изобразително изкуство“.

„Всички вие сте творци, защото ще бъдете представители на изкуството“, обърна се директорът Мария Димитрова към учениците. Тя благодари на родителите, които са избрали СУ „С. Кл. Охридски“, за да поврят на екипа му образованието на своите деца.

„Моето обръщение към вас скъпи родители е да ни бъдете партньори във възпитанието а Вашите деца. Ние ще ги приемем да учат при нас, ще се опитаме да ги научим на нещо, но това няма да стане без вашата помощ. Затова помнете, че вие сте наши партньори в израстването и възпитанието на вашите деца“, каза директорът.

Официални гости – заместник-областният управител Здравко Здравков, възпитаник от един от първите випуски на училището. Майор Генади Генов, заместник-началник на Военно окръжие Добрич, Гинка Иванова – експерт във Военно окръжие Добрич, Нели Павловска от Детска педагогическа стая.

Модерен СТЕМ център има вече СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич

Беше получен поздравителен адрес от кмета Йордан Йорданов и началника на Военно окръжие – Добрич.

Деца, родители и гости бяха поздравени от гайдарската група на СУ „Св. Климент Охридски“ и „Капитанов брас бенд“.

По-късно с водосвет беше официално открита новата придобивка на училището – СТЕМ център, изграден с финансиране от Министерството на образованието и науката. Гостите видяха и обновената актова зала на училището.

c